Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rumos-meggyes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • 4 darab babapiskóta
  • a megsütött piskóta kb harmadrésze
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál meggylekvár
  • 2 evőkanál cukor
  • rumaroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál meggybefőtt lé
  • 0,5 dl tej (meleg)

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk: a tojások sárgáját, a vizet, a cukrot, az étolajat habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd hozzákeverjük a habbá vert fehérjét is.

Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben, negyedóra alatt megsütjük.

Miután a piskótánk kihűlt, három részre vágjuk: kettő vékonyabbra és egy vastagabbra.

A vastagabb szeletet beletépkedjük, morzsoljuk egy tálba a töltelék többi hozzávalóival együtt (kivéve a babapiskótákat) és egy kenhető, de masszív masszát kell kapnunk.

Ezzel a töltelékkel bevonjuk az egyik piskótalapot, rátesszük az összetördelt, kevés rumba vagy meggylébe mártott babapiskótákat, melyeket kissé bele is nyomhatunk a masszába, majd rátesszük a másik piskótalapot is.

A tortánk tetejét vonjuk be a következő mázzal: 1 tojás fehérjét dolgozzunk simára 20 dkg porcukorral, majd színesítsük meg szörppel, meggylével vagy piros ételfestékkel. Nekem málnaaroma volt kéznél.

Jó étvágyat mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rumos-meggyes-szelet/