Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rumos részeg sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor

A krémhez

  • 20 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor
  • 1 dl rum
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 fb tojás

Elkészítése

A darált diót, a lisztet, a kakaót, a sütőport összekeverünk a margarinnal. A tojások fehérjét 15 dkg porcukorral jól felverünk, és hozzá adjuk a tojások sárgáját. Az egészet az előzőleg összedolgozott masszához tesszük, és még egyszer összedolgozzuk. A tésztát kizsírozott, lisztezett tepsiben kisütjük, a tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni.

Baracklekvárral megkenjük, krémet tesszük rá: 20 dkg darált diót elkeverünk 10 dkg porcukorral. Hozzáadunk fél dl rumot és egy kanál vizet. Végül a margarinból, a porcukorból, a tojás sárgájából, fél deci rumból, 2 evőkanál kakaóból készítünk krémet. Csokoládémázzal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rumos-reszeg-sutemeny/