Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rumos süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0.5 kg finomliszt
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojássárgája
  • kevés tejföl

Töltelék

  • 0,5 dl rum (vagy aroma )
  • 2 evőkanál  baracklekvár
  • 1 dl vaníliás tej

Tojáshab

  • 30 dkg porcukor
  • 3 db tojásfehérje
Rumos süti kép

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A lisztet, a margarint, a porcukrot, a sütőport, a tejfölt és a tojások sárgáját jól összedolgozzuk, majd a masszából három lapot sütünk.

Töltelék:

Az egyik lapot összetörjük, és leöntjük vaníliás tejjel, majd alaposan összedolgozzuk a lekvárral, a margarinnal és a rummal. Az egészet robotgéppel habosra keverjük.

Az első lapra rákenjük a tölteléket, majd rátesszük a második lapot, és jól megnyomkodjuk. A tetejére tojáshabot kenünk, és villával csíkokat húzunk rá a dekoráció kedvéért.

Tojáshab:

A tojások fehérjét 30 dkg porcukorral gőz felett kemény habbá verjük.

A sütemény tetejét tojáshabbal vonjuk be, majd hagyjuk hűlni, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rumos-suti/