Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 3 tojás
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum
Krémj:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 7 dl tej
Máz:
- 1 tojás fehérje
- 25 dkg porcukor
- ízlés szerint rum
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három cipóra osztjuk. A cipókból három 32*34cm-es lapot nyújtunk és 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
A pudingporokat vaníliás cukros tejben megfőzzük, a margarinból és a porcukorból krémet keverünk, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot. A krémet kettévesszük és az egyik felébe rumot teszünk.
Az alsó lapot a vaníliás krémmel kenjük meg, a másodikat pedig a rumos krémmel. A tetejére rumos cukormázat készítünk.
A porcukrot a tojásfehérjével és a rummal kikeverjük, majd a felső lapra késsel rákenjük.


