Elkészítése
Előkészítés
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A szilvákat alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. Egy jénai tálat vagy közepes, magas falú tepsit vékonyan kivajazunk.
Tészta elkészítése
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. Egy turmixgéppel simára keverjük a lisztet, cukrot, tejet, a csipet sót, a sütőport és a tojások sárgáját. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kemény habot.
A tészta harmadát a jénaiba öntjük, majd kb. 15–20 percig sütjük, amíg rezgős, kocsonyás állagú nem lesz. Ekkor a maradék tésztát ráöntjük, és a tetejére szórjuk a felkockázott szilvát.
Fűszerezés és sütés
A gyümölcsöket megszórjuk őrölt fahéjjal és szegfűszeggel, meglocsoljuk rummal vagy rumaromával, végül a vaníliás cukrot is rászórjuk. Ez a sütés során karamellizálódik, és különleges ízt ad a süteménynek. A desszertet további 40–45 percig sütjük 180 fokon.
Tálalás
A kész süteményt hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük, és hidegen szeletelve kínáljuk.
Tipp
A szilva helyett készíthetjük nektarinnal vagy körtével is. Egy kevés friss menta vagy gyümölcsös likőr még izgalmasabbá teheti az ízvilágát.
