Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 5 tojássárgája
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag rumpuncs-, vagy puncs pudingpor
- 6 dl tej
- 3 ek cukor
- rum aroma
- 5 tojásfehérje
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a felkockázott margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és alaposan összegyúrjuk. A tésztát 2 részre osztjuk (1/3-2/3 arányban).
A nagyobbik tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk és egy 35 x 25 cm-es tepsibe simítjuk.
Krém készítése:
A pudingport a cukorral elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadva a tejet csomómentesre keverjük. Lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd a kihűlt pudingba forgatjuk a rum aromával együtt. A krémet rákenjük a tepsibe fektetett tésztalapra.
A maradék 1/3 tésztából vékony csíkokat sodrunk, és berácsozzuk a sütemény tetejét.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és szép világosra sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelve kínáljuk.
[box style=”info”]Ez megint egy különleges, ízletes sütemény. Aki nálam kóstolta, az elkérte a receptjét.[/box]

