Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rusztikus mascarponés-csokitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 22 cm-es formáhozPiskóta

  • 5 tojás szétválasztva
  • 5 evőkanál víz
  • 15 dkg cukor
  • 125 g finomliszt
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • késhegynyi szalakáli

Krémhez

  • 250 g mascarpone
  • 200 g habtejszín
  • 250 g étcsokoládé
  • csipet só
  • a díszítéshez eper

Elkészítése

A tojások fehérjét a vízzel és az apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, kakaóport és szalakálit is és az egészet csomómentesre keverjük.

Kivajazott, lisztezett 22 cm-es tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

Rácsra téve kihűtjük a piskótát.

A tejszínt csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és elkeverjük a mascarponéban, majd óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot és óvatosan összeforgatjuk.

A piskótát tetszés szerint félbe vagy három lapba vágjuk. A lapokat megkenjük a csokikrémmel, majd a torta tetejét és oldalát is bevonjuk vele.

Ízlés szerint eperrel díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rusztikus-mascarpones-csokitorta/