Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rusztikus répatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 20 cm-es formáhozPiskóta

  • 250 g finomliszt
  • 200 g barnacukor
  • 290 ml olaj
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál só
  • 1 evőkanál fahéj
  • 300 g reszelt sárgarépa
  • 100 g darált dió
  • 80 g mazsola

Krém

  • 500 ml cukrászhab
  • 250 g mascarpone
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 1 evőkanál fahéj

Elkészítése

A piskótához egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat összekeverjük, egy másikban pedig a vaníliaaromát, cukrot és olajat. Utóbbihoz egyesével adagolva hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük.

A nedves hozzávalókhoz kettesével kanalazva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a zúzott diót, apróra vágott mazsolát és a reszelt répát.

Előmelegített sütőben, 3 részletben, 20 cm-es formában 180 C°-on 30 perc alatt készre sütjük, majd rácson teljesen kihűtjük. Tetejét vékonyan, egy éles késsel levágjuk.

A krémhez a mascarponét 5 ek folyékony cukrászhabbal, a bourbon vaníliával és a fahéjjal elkeverjük, majd a többi cukrászhabbal kemény habbá verjük.

A tortalapokat rétegezzük a krémmel, majd a maradékkal körbevonjuk és a tetejére is kenünk. Oldalán tortakártyával nagyon vékonyra simítjuk el a krémet. Tetejét hab halmocskákkal díszítjük, a halmokat őrölt fahéjjal, a torta közepét durvára vágott mogyoróval szórjuk. Hűtőbe tesszük és 2 órát dermedni hagyjuk, majd hűtve fogyasszuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rusztikus-repatorta/