Elkészítése
lőmelegítjük a sütőt 160-165°C-ra. A kész tésztából vékonyra nyújtás után tepsi hátán 2 lapot sütünk (165°C-on 20-25 percig).
A pudingot a 6 dl tejjel, cukorral és egy csipet sóval készre főzzük, majd kihűtjük, időnként kevergetve, hogy ne bőrösödjön.
A tejszínt előző nap felforralhatjuk, majd ismét lehűtve a hűtőben tároljuk. Így könnyebben felverhető. Ha kihűlt a pudingkrém, felverjük a tejszínt (400 ml). Ha már egy kissé sűrűsödött, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd mikor már majdnem kemény a hab, beleforgatjuk a zselatint és ezzel készre verjük. Ha módunkban áll, hidegen keverhető zselatinport használjunk. Ha áztatnunk kell, inkább a pudinghoz keverjük.
A készre vert tejszín felét óvatosan a pudingkrémhez adjuk, majd az alsó lapra kenjük. A maradék tejszínhabot a krémre simítjuk. A felső lapot óvatosan felkockázzuk és a tejszínrétegre darabonként ráhelyezzük. A kész krémest fogyasztás előtt hűtőben tároljuk.
Sztori
Ez egy tejszínes házi krémes recept egyszerűsítésekkel a mai modern háziasszonyok részére, garantált sikerrel. A krémes magassága a lap nagyságával és a pudingkrém mennyiségével variálható. A lapokat érdemes magasabb falú tepsiben tölteni, mert a zselatin a hűtés folyamán köti meg igazán a krémet, így szépen kockára tudjuk majd vágni, nem fog szétfolyni. A kész pudingnak vágható szilárdságúnak kell lennie (1 csomag porhoz max. 3 dl tej, nem több!).
