Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sacher gerinc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 tojás
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 22,5 dkg margarin
  • 22,5 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kevés citromhéj és citromlé
  • 1 teáskanál vaníliaőrlemény
  • 15 dkg baracklekvár

Tetejére

  • 5 evőkanál baracklekvár felmelegítve
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

A csokoládét a margarinnal (vízgőz felett) összeolvasztjuk, majd félretesszük hűlni.

Közben a tojásokat a kétféle cukorral, ciromhéjjal, citromlével és a vaníliával habosra keverjük (ez kb 5 perc), majd hozzáadjuk a a baraclekvárt és elkeverjük, ezután beletesszük a kihűlt csokoládés-margarinos keveréket és még egyet keverünk rajta, majd ezek után fakanállal belekeverjük a kakaós-sütőporos lisztet is.

Az elkészült tésztát két darab sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntjük, majd óvatosan megütögetjük a formát, hogy egyenletesen terüljön el benne a tészta.

175 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Kihűtjük a sütiket, majd a baracklekvárt a mikróban megmelegítjük és a kihűlt tészták tetejére kenjük.

Amikor a lekvár megdermedt, akkor lekenjük az olajjal összeolvasztott csokival. Mikor a csoki megszilárdult, szeletekre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sacher-gerinc/