Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 dkg étcsokoládé 10 dkg margarin 2 tojás 15 dkg kristálycukor 10 dkg baracklekvár 15 dkg finomliszt 1 kiskanál sütőpor A tetejére: 3 evőkanál baracklekvár A csokoládémázhoz: 10 dkg étcsokoládé 2 dkg margarin 5 dkg fehér csokoládé 1 evőkanál főzőtejszín Elkészítése: A muffintepsi mélyedéseit egy-egy papírkapszlival kibéleljük. A darabokra tört csokoládét a margarinnal együtt […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mesyke
Beküldte: 2016.06.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg baracklekvár
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 kiskanál sütőpor

A tetejére:

  • 3 evőkanál baracklekvár

A csokoládémázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg margarin
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1 evőkanál főzőtejszín


Elkészítése:

A muffintepsi mélyedéseit egy-egy papírkapszlival kibéleljük.

A darabokra tört csokoládét a margarinnal együtt megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg langyosra hűl.

A tojásokat a cukorral, egy robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a margarinnal olvasztott csokit és a baracklekvárt.

A lisztet a sütőporral összeforgatjuk és az előzőekhez keverjük. Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd az előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 22 percig sütjük.

A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük és behűtjük, hogy a máz majd könnyebben megdermedjen rajta.

A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a margarinnal felolvasztjuk és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét.

Közben a fehér csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a muffinok tetejére csurgatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Mesyke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is