A tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral egy kézi mixer segítségével. Eközben a mikróban alacsony fokozaton felolvasztjuk az étcsokoládét a margarinnal. Miután az olvadt csokoládé és margarin keveréke kész, hozzáöntjük a cukros tojásokhoz, és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a tésztát enyhén kiolajozott szilikon tortaformába öntjük. A formát óvatosan betesszük a mikróba, és a felmelegítéses programon (750W) 5 percig sütjük. A sütés után a tortát még 3 percig a mikróban hagyjuk állni, mielőtt kinyitnánk az ajtót.
Amikor a torta kihűlt, óvatosan kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük baracklekvárral, majd ráhelyezzük a felső lapot, amelyet szintén megkenünk lekvárral. Ezután a tortát csokoládémázzal vonjuk be, és durvára tört mandulával díszítjük.
Miután a csokoládémáz megdermedt, szeletelhetjük és tálalhatjuk.