Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sacher-torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg csokoládé
  • 7 dkg finomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 0.5 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor

Töltelék:

  • 300 g sárgabaracklekvár

Bevonat:

  • 8 dkg étcsokoládé
  • 0,3 dl habtejszín


Elkészítése:

A vajat a cukorral, a megolvasztott csokoládéval és a tojások sárgájával habosra keverjük. Ezután hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és homogénre keverjük (ha szükséges, egy kis tejjel lazíthatjuk).

A tojásfehérjét egy csipet sóval keményre verjük, majd hozzáforgatjuk a csokoládés lisztes keverékhez.

Kivajazott tortaformába öntjük a masszát, és előmelegített 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűl, kettévágjuk és baracklekvárral megtöltjük.

A külsejét a felolvasztott csokoládéból és a hozzákevert tejszínből készült ganache-al vonjuk be.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sacher-torta-3/