Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtkrémes piskótatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Töltelék

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Máz

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál kókuszreszelék (a tetejére)

Elkészítése

A tésztához tojások sárgáját, a vizet, az olajat és cukrot keverjük jó habosra, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, aztán pedig óvatosan, apránként keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe (31*38 cm) simítsuk el (mert a tekercshez vékonynak kell lennie a piskótának), majd előmelegített sütőben, 175 fokon megsütjük. Negyed óra alatt kész is lesz.

Nedves konyharuha segítségével tekerjük fel és hagyjuk hűlni a tekercset (kb 10 perc).

A töltelék hozzávalóit keverjük habosra.

A mázhoz gőz fölött olvasszuk fel a csokit és keverjük hozzá az olajat.

A kihűlt, kitekert piskótára kenjük rá a krémet, tekerjük fel, öntsük rá a mázat, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel.

Jó sütizést mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sajtkremes-piskotatekercs-2/