Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Sütemény receptek

Sajtkrémes sütőtökös kocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sajtkrémes sütőtökös kocka egy igazán különleges, őszi desszert. A ropogós, diós-mandulás tészta és a krémes, fűszeres sütőtökös réteg tökéletesen kiegészíti egymást. Kávé vagy tea mellé is nagyszerű választás, de akár ünnepi alkalmakra is elkészíthetjük.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.25.

Hozzávalók a tésztához

A krémhez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A sütőtököt megsütjük, és pürésítjük. A lisztet egy tálba tesszük, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzákeverjük a cukrot, a sót és a darált mandulát vagy diót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ha nehezen állna össze, adhatunk hozzá egy evőkanál tejet.

Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát kézzel belenyomkodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig elősütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése

A krémhez a krémsajtot, a sütőtökpürét, a cukrot, a tojásokat, a keményítőt, a fahéjat és a szerecsendiót simára keverjük. A masszát az elősütött tészta tetejére simítjuk.

Sütés és tálalás

A tepsit visszatesszük a sütőbe, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul. A süteményt teljesen kihűtjük, majd kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

A krémbe tehetünk egy kevés reszelt narancshéjat is, ami még frissebb ízt ad a sütinek. Ha mutatósabb desszertet szeretnénk, a tetejét díszíthetjük apróra vágott pirított dióval vagy mandulával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is