Elkészítése
Tészta elkészítése
A sütőtököt megsütjük, és pürésítjük. A lisztet egy tálba tesszük, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzákeverjük a cukrot, a sót és a darált mandulát vagy diót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ha nehezen állna össze, adhatunk hozzá egy evőkanál tejet.
Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát kézzel belenyomkodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig elősütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém elkészítése
A krémhez a krémsajtot, a sütőtökpürét, a cukrot, a tojásokat, a keményítőt, a fahéjat és a szerecsendiót simára keverjük. A masszát az elősütött tészta tetejére simítjuk.
Sütés és tálalás
A tepsit visszatesszük a sütőbe, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul. A süteményt teljesen kihűtjük, majd kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp
A krémbe tehetünk egy kevés reszelt narancshéjat is, ami még frissebb ízt ad a sütinek. Ha mutatósabb desszertet szeretnénk, a tetejét díszíthetjük apróra vágott pirított dióval vagy mandulával.
