Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtkrémes sütőtökös kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók a tésztához

  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 7 dkg darált mandula ( vagy dió)

A krémhez

  • 20 dkg mascarpone
  • 25 dkg sütőtök püré
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szerecsendió

Elkészítése

Tészta elkészítése

A sütőtököt megsütjük, és pürésítjük. A lisztet egy tálba tesszük, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzákeverjük a cukrot, a sót és a darált mandulát vagy diót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ha nehezen állna össze, adhatunk hozzá egy evőkanál tejet.

Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát kézzel belenyomkodjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig elősütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése

A krémhez a krémsajtot, a sütőtökpürét, a cukrot, a tojásokat, a keményítőt, a fahéjat és a szerecsendiót simára keverjük. A masszát az elősütött tészta tetejére simítjuk.

Sütés és tálalás

A tepsit visszatesszük a sütőbe, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul. A süteményt teljesen kihűtjük, majd kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

A krémbe tehetünk egy kevés reszelt narancshéjat is, ami még frissebb ízt ad a sütinek. Ha mutatósabb desszertet szeretnénk, a tetejét díszíthetjük apróra vágott pirított dióval vagy mandulával.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sajtkremes-sutotokos-kocka/