Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sakktábla sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor

Ragasztáshoz és díszítéshez:

  • 8 evőkanál baracklekvár
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Az egész tojásokat a cukrokkal habosra keverjük robotgéppel kb 10 perc alatt.

A vajat felolvasztjuk és apránként hozzáadjuk a tojásos keverékhez, de nem melegen.

A lisztet a sütőorral elkeverjük, majd kanalanként hozzadjuk a tojásos-vajas keverékhez. Az így kapott tésztát elfelezzük és az egyik felébe a kakaóport keverjük és 1 ek tejjel lazítjuk.

Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és 180 fokra melegített sütőben egymás után kisütjük a lapokat.

Megvárjuk amíg a tészta kihűl, majd kifordítjuk a tepsiből és hosszában kettévágjuk mindkét lapot.

A rétegeket felváltva összeragasztjuk baracklekvárral (egy barna, egy fehér, egy barna és utoljára a fehér), majd egy tepsit teszünk az összeragasztott tömbre, így az kicsit összenyomja a rétegeket.

A sütit kb két óra elteltével ujjnyi szeletekre vágom. Összeragasztjuk lekvárral a szeleteket úgy, hogy a sorok színben váltsák egymást.

Ekkor egy vágódeszkát teszünk a tetejére és másnap reggel vonjuk be az olajjal felolvasztott csokival.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sakktabla-sutemeny/