Az egész tojásokat a cukrokkal habosra keverjük robotgéppel kb 10 perc alatt.
A vajat felolvasztjuk és apránként hozzáadjuk a tojásos keverékhez, de nem melegen.
A lisztet a sütőorral elkeverjük, majd kanalanként hozzadjuk a tojásos-vajas keverékhez. Az így kapott tésztát elfelezzük és az egyik felébe a kakaóport keverjük és 1 ek tejjel lazítjuk.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és 180 fokra melegített sütőben egymás után kisütjük a lapokat.
Megvárjuk amíg a tészta kihűl, majd kifordítjuk a tepsiből és hosszában kettévágjuk mindkét lapot.
A rétegeket felváltva összeragasztjuk baracklekvárral (egy barna, egy fehér, egy barna és utoljára a fehér), majd egy tepsit teszünk az összeragasztott tömbre, így az kicsit összenyomja a rétegeket.
A sütit kb két óra elteltével ujjnyi szeletekre vágom. Összeragasztjuk lekvárral a szeleteket úgy, hogy a sorok színben váltsák egymást.
Ekkor egy vágódeszkát teszünk a tetejére és másnap reggel vonjuk be az olajjal felolvasztott csokival.