Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sakktábla szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Sárga lap:

  • 3 tojás
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só

Barna lap:

  • 3 tojás
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só

Töltéshez

  • 1 üveg baracklekvár

Tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1,5 evőkanál étolaj
  • csokoládéforgács

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A margarint a két féle cukorral habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és közben folyamatosan keverjük. Beletesszük a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert, kemény habját.

Egy 24*37 cm-es sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon kb 20 perc alatt.

A barna lapot is ugyanígy készítjük el és ugyanekkora sütőlemezen sütjük.

Amikor a lapok kihűltek, akkor a sárga lapot megkenjük lekvárral és ráhelyezzük a barna lapot. Ekkor a tészta széleit körbe vágjuk, hosszában középen elvágjuk. Az egyik félbevágott rész tetejét lekvárral lekenjük és rátesszük a tészta másik félbe vágott felét, úgy hogy ellenkező színű legyen a ráhelyezett lap alsó fele. Tehát 4 db csíkos tésztát kapunk. Az így összeállított tésztát még négy csíkra vágjuk, majd lapjára fordítjuk, lekvárral lekenjük és mindig úgy helyezzük rá a felvágott csíkokat, hogy azok ellenkező színűek legyenek egymáson, addig folytatjuk, amíg a tésztánk tart.

Hűtőbe egy órára betesszük, hogy a lekvár egy kicsit megkössön.

A tetejére a csokoládét az olajjal vízgőz felett összeolvasztjuk és a süteményt bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sakktabla-szelet/