Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

San Sebastian sajttorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 700 g zsírosabb krémsajt
  • 200 g cukor
  • 5 tojás
  • 500 ml tejszín (cukrozatlan)
  • 30 g étkezési keményítő
  • vaníliakivonat ízlés szerint

Elkészítése

A krémsajtot a cukorral elkeverem gépi habverővel, de csak pár másodpercig keverem, majd hozzászitálom az étkezési keményítőt és ezzel is pár másodpercig keverem. Tényleg nem kell több ideig!

Külön edényben villával felverem a tojásokat, majd a legalacsonyabb fokozatán a gépi habverőnek összedolgozom az alapunkkal. Ezt is csak 10-15 mp-ig. Legvégül hozzáöntöm a tejszínt is, ezt is elkeverem benne pár másodperc alatt.

220 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel 30 percig sütöm egy 22 cm-es tortaformában, majd szobahőmérsékleten teljesen kihűtöm és hűtőbe teszem vagy azonnal tálalom.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/san-sebastian-sajttorta/