Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárga mázas, kókuszos sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 35 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin (hideg)
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojás

Töltelék

  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg porcukor
  • 6 tojásfehérje
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só

Sárga máz

  • 6 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma (ízlés szerint)

Elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, az őrölt fahéjat, a sütőport, a tejfölt és a tojást. Jól összegyúrjuk az egészet.

A tésztát folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe amíg a tölteléket elkészítjük.

A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot. Utána pedig a sütőporral elkevert kókuszreszeléket óvatosan belekeverjük.

A tésztát két egyforma részre osztjuk. Lisztezett felületen mindkettőt külön-külön tepsi nagyságúra (20*36 cm) nyújtjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott lapot, majd egyenletesen rákenjük a kókuszos tölteléket. Erre pedig ráhelyezzük a másik kinyújtott tésztát, amit villával megszurkálunk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30-35 percig sütjük.

Közben elkészítjük a mázat. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd adunk hozzá rumaromát.

A megsült, de még forró sütemény tetejére egyenletesen rákenjük a mázat. Mire a tészta kihűl, addigra a máz is rászárad.

Hűtőben tároljuk. Tálalás előtt tetszés szerint felvágjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sarga-mazas-kokuszos-sutemeny/