Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgabarackos csíkos kekszes-krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg háztartási keksz
  • 1,5 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 db tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 7 dl tej
  • 0,5 csomag zselatin
  • 1 bögre sárgabarack

Elkészítése

A pudingport, a zselatint, a tojássárgáját, a cukrot és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és az egészet sűrűre főzzük. A tűzről levéve, még forrón belekeverjük a margarint. A krémet kétfelé osztjuk, az egyik részébe belekeverjük az apróra vágott sárgabarackot, majd mindkét adaghoz hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot, elosztva.

Egy tepsi aljába egymás mellé rakjuk a kekszeket, és óvatosan rákanalazzuk az egyik adag krémet, majd a másikat. A tetejét is kirakjuk keksszel. Arra figyelünk, hogy ne öntsük a krémet, mert feljöhet a keksz. Három réteg is készíthető, de a két réteg látványosabban elkülönül.

Hűtőbe tesszük, és másnapra megpuhul a keksz, a kekszek mentén szépen szeletelhető. A krém állaga a cukrászdai krémeshez hasonló. Kisebb méretű tepsihez megfelelő ez a mennyiség, gáztepsihez érdemes duplázni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sargabarackos-csikos-kekszes-kremes/