Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Barackos sütik

Sütemény receptek

Sárgabarackos fordított sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Hozzávalók a tésztához: 18 dkg liszt 15 dkg barna nádcukor 12 dkg vaj 4 db tojás 1/2 csomag sütőpor 1 teáskanál vanília kivonat 1 csapott teáskanál őrölt fahéj 1 db kezeletlen héjú citrom, reszelt héja A tetejére: 10-12 db nagy szemű sárgabarack 10 dkg cukor (lehet több) 8 dkg vaj 1/2 citrom leve Amiben készül: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
veruss74
Beküldte: 2014.07.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:

  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg barna nádcukor
  • 12 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
  • 1 db kezeletlen héjú citrom, reszelt héja

A tetejére:

  • 10-12 db nagy szemű sárgabarack
  • 10 dkg cukor (lehet több)
  • 8 dkg vaj
  • 1/2 citrom leve


Amiben készül:

27 cm átmérőjű, 5 cm magas, sütőbe is tehető tapadásmentes serpenyő

Elkészítés:

A sárgabarackokat megmossuk, félbevesszük és kimagozzuk.

A serpenyőbe teszünk 10 dkg cukrot és 8 dkg vajat, hozzáadjuk a fél citrom levét és az egészet addig sütjük, néhányszor megkeverve, míg a cukor szépen megpirul.

Az így elkészült karamellben elhelyezzük a fél sárgabarackokat, belső felükkel lefelé, majd lekapcsoljuk a tüzet és így hagyjuk hűlni, amíg a tésztát elkészítjük.

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vajat, őrölt fahéjat, vaníliát és a citrom reszelt héját és az egészet habosra keverjük egy gépi habverő segítségével, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.

Ezek után, lazán hozzákeverjük a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét.

Végül a tésztamasszát rásimítjuk a karamellás barack rétegre. Előmelegített sütőbe tesszük és 190 fokon 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Miután megsült, hagyjuk hűlni egy, két percig, majd kifordítjuk egy tálra, amit előzőleg megszórunk egy kevés cukorral, majd szeletelve tálaljuk. Fogyaszthatjuk magában de kínálhatunk hozzá tejszínhabot is.

[box style=”info”]A tésztája szép magas lett, puha és ízletes, viszont a sárgabarack a sülés folyamán savassá vált, így talán elfért volna még egy kevés cukor a karamellben. De ettől eltekintve, még így is nagyon finom lett a végeredmény.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is