Hozzávalók:
- 7 tojás sárgája
- 30 dkg margarin
- 28 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 45 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 3 dl tej (kb)
- ízlés szerint gyümölcs (nekem most sárgabarack volt)
Habhoz:
- 7 tojás fehérje
- 35 dkg cukor
Elkészítése:
A tojás sárgákat a margarinnal, cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet. A tejet és a lisztet, sütőport már kézi habverővel dolgozzuk össze. Egy 30*40 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. A tetejére tesszük a tisztított és aprított gyümölcsöket.
180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Közben a fehérjéket a cukorral nagyon kemény habbá verjük. Amikor a tészta megsült a habot rásimítjuk a tetejére, majd visszatoljuk a sütit 100-120 fokra kb 15 percre. A lényeg, hogy a hab ne legyen sárgás, különben a vágásnál a hab törni fog.
Ha valaki sokallja a cukor mennyiséget a tésztánál lehet csökkenteni, de a tojásfehérjénél nem, ugyanis 1 tojás fehérjéhez 5 deka cukrot kell tennünk, ha azt szeretnénk hogy kemény habot kapjunk.
Jó étvágyat a sütihez! Üdv.Eta 🙂