Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgabarackos joghurt totra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tortalap

  • 130 g háztartási keksz
  • 80 g vaj

Barackos töltelék

  • 500 g sárgabarack
  • 15 dkg cukor
  • 200 ml víz
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor

Joghurtos krém

  • 300 g görög joghurt
  • 15 dkg cukor
  • 250 ml habtejszín
  • 20 g zselatinpor
  • 100 ml víz

Díszítéshez

  • étcsokoládé

Elkészítése

A háztartási kekszet alaposan összetörjük, majd a felolvasztott vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű formát fóliával vagy mikrotén zacskóval kibélelünk, és a kekszes masszát egyenletesen belenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe tesszük pihenni.

A sárgabarackot kimagozzuk, majd annyi vízzel és cukorral feltesszük főzni, amennyi épp ellepi. Amikor a barack megpuhult, a pudingport elkeverjük 200 ml vízben, és a barackhoz öntjük. Addig főzzük, amíg a massza sűrűvé nem válik.

A formát kivesszük a hűtőből, és a forró barackos pudingot ráöntjük a kekszes alapra. Teljesen kihűtjük.

A joghurtot összekeverjük a cukorral, a habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatinport 100 ml forró vízben feloldjuk, majd hozzákeverjük a joghurtos masszához. Ezt a réteget a kihűlt barackos pudingra öntjük.

A tetejét csokoládéforgáccsal díszítjük, majd legalább 6 órára hűtőbe tesszük, mielőtt tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sargabarackos-joghurt-totra/