Elkészítése
Hozzávalók:
- 250g liszt
- 1 tasak sütőpor (12g)
- 1 nagyobb tojás
- 150g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor (10g)
- 2 kis doboz görögjoghurt (2*125g, nálam épp kekszes)
- 100 ml olaj
- 3 nagyobb sárgabarack
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálkába mérjük és elkeverjük benne a sütőport. Egy másik tálkában a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Ezután mehet bele a joghurt és az olaj. A megtisztított sárgabarack magját eltávolítjuk. A gyümölcshúst apróra kockázzuk, majd a tésztába forgatjuk. Beleszórjuk a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük.
A masszát a papírral bélelt formába adagoljuk. (Én erre egy fagyi kanalat használtam, egy merítés egy muffin.) Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
[box style=”info”]16 db muffin lett belőle.[/box]

