Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgabarackos-kókuszhabos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás (nagy)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Sárgabarackos rész

  • 1 kg sárgabarack (kb)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Kókuszhab

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 10 g porzselatin

Elkészítése

A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Ezután lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe (20*30 cm).

A sárgabarackot vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, majd a domború felével felfelé rakjuk szorosan egymás mellé a tészta tetején.

A cukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, majd egyenletesen szórjuk rá a sárgabarackra.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 perc alatt készre (én légkeverésnél 170 fokon, 35 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

A kókuszreszeléket tegyük egy teflon serpenyőbe, és alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pirítsuk halványbarnára, majd öntsük át egy tányérba és hűtsük ki teljesen (nagyon figyeljünk, mert könnyen megég!!).

A mascarponéhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd keverjük simára. 3 dl habtejszínt verjünk fel kemény habbá, majd tegyük félre.

1 dl habtejszínt melegítsünk forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.

Ezután adjuk hozzá a mascarponekrémhez, keverjük simára, majd adjuk hozzá az előzőleg megpirított kókuszreszeléket és szintén keverjük simára (egy-két evőkanálnyi kókuszreszeléket tegyünk félre a díszítéshez).

Ezután fakanállal, apránként keverjük hozzá az előzőleg keményre felvert habtejszínt arra figyelve, hogy a hab ne nagyon törjön.

A tepsiben lévő és teljesen kihűlt barackos tésztára egyenletesen kanalazzuk rá a kókuszhabot.

Ezután szórjuk meg a félretett kókuszreszelékkel, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a kókuszhab kissé megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sargabarackos-kokuszhabos-szelet/