Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgabarackos lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 5 db tojás
  • 20 dkg rétesliszt
  • 2 evőkanál rum
  • 80 dkg sárgabarack

A tepsi kikenéséhez

  • margarin
  • liszt

Szóráshoz

  • 2 evőkanál porcukor
Sárgabarackos lepény

Elkészítése

Habosra keverjük a cukrot a margarinnal és a tojások sárgáival. Apránként hozzáadjuk a réteslisztet, majd a rumot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és ezt is hozzákeverjük.

Közepes nagyságú tepsibe terítjük, és meghámozott, kimagozott barackokat borítunk rá a magházukkal kifelé. Előmelegített sütőben sütjük 35 percig. Meghintjük porcukorral és tálaljuk.

Ehhez az édes tésztához remekül passzol a friss,vagy esetleg fagyasztott fanyar barack, tehát nem szerencsés cukrozott befőttel készíteni.

Forró vízbe mártva könnyedén lehúzható a barackok héja.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sargabarackos-lepeny/