Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Muffin receptek

Sütemény receptek

Sárgabarackos-levendulás muffin

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csokoládét vágjuk fel apró darabokra. A sárgabarackot vágjuk fel kisebb darabokra. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, a levendulás cukrot, a vaníliás cukrot és az apróra vágott csokoládét, majd keverjük össze. A felolvasztott és visszahűtött vajhoz adjuk hozzá az egész tojásokat és a habtejszínt, majd keverjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.10.

Tészta

Levendulás hab

Elkészítése

A csokoládét vágjuk fel apró darabokra. A sárgabarackot vágjuk fel kisebb darabokra. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, a levendulás cukrot, a vaníliás cukrot és az apróra vágott csokoládét, majd keverjük össze.

A felolvasztott és visszahűtött vajhoz adjuk hozzá az egész tojásokat és a habtejszínt, majd keverjük simára.

Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, fakanállal keverjük össze, majd adjuk hozzá a feldarabolt sárgabarackot és szintén, óvatosan keverjük össze, hogy a gyümölcs ne nagyon törjön.

A muffinformát béleljük ki papírkapszlival vagy zsírozzuk és lisztezzük ki, majd kanalazzuk bele a masszát (a massza 12 darab, normál méretű muffinhoz elegendő).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra a muffinokat és hűtsük ki teljesen.

A puha vajhoz adjuk hozzá a levendulás cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a cukros-vajas krémhez és felhasználásig tegyük be a hűtőbe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is