Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgabarackos-levendulás muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 15 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 7 dkg levendulás cukor (vagy porcukor)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg vaj
  • 1 dl habtejszín
  • 2 tojás
  • 5 darab sárgabarack

Levendulás hab

  • 15 dkg vaj (puha)
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál levendulás cukor

Elkészítése

A csokoládét vágjuk fel apró darabokra. A sárgabarackot vágjuk fel kisebb darabokra. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, a levendulás cukrot, a vaníliás cukrot és az apróra vágott csokoládét, majd keverjük össze.

A felolvasztott és visszahűtött vajhoz adjuk hozzá az egész tojásokat és a habtejszínt, majd keverjük simára.

Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, fakanállal keverjük össze, majd adjuk hozzá a feldarabolt sárgabarackot és szintén, óvatosan keverjük össze, hogy a gyümölcs ne nagyon törjön.

A muffinformát béleljük ki papírkapszlival vagy zsírozzuk és lisztezzük ki, majd kanalazzuk bele a masszát (a massza 12 darab, normál méretű muffinhoz elegendő).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra a muffinokat és hűtsük ki teljesen.

A puha vajhoz adjuk hozzá a levendulás cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a cukros-vajas krémhez és felhasználásig tegyük be a hűtőbe.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sargabarackos-levendulas-muffin/