Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgabarackos pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl (20 %-os)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 citrom citrom leve
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor (vagy 2 ek kukoricakeményítő)
  • 10 darab sárgabarack (kb)

Elkészítése

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt helyezzük bele a tepsibe (20*30 cm) úgy, hogy pereme is legyen. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg elkészítjük a tölteléket.

A sárgabarackot mossuk meg, majd vágjuk félbe és távolítsuk el a magját.

A porcukorhoz adjuk hozzá a mascarponét, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromlevet és robotgéppel keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá). Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat, keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a pudingport (vagy keményítőt) és szintén keverjük simára.

Vegyük ki a tésztát a hűtőből, egyenletesen kanalazzuk rá a simára kevert tölteléket, majd ízlés szerint rakjuk ki a félbevágott sárgabarackkal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 170 fokon, 45 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sargabarackos-pite/