Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgabarack
- 1 cs Győri Édes Zabfalatok
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor (vagy ízlés zserint)
- 2 cs vaníliás cukor
- őrölt fahéj
Elkészítése:
A jó érett sárgabarackot magozzuk ki, majd a porcukorral, őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral turmixoljuk össze.
A poharak aljába morzsoljuk bele a kekszet, majd kanalazzuk rá a barackturmix felét.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a maradék pépesített sárgabarackkal.
Ezután a barackos habot kanalazzuk a poharakba, majd szórjuk meg a tetejét őrölt fahéjjal. Tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön és az ízek összeérjenek.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből és rögtön kínáljuk.

