Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgabarackos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája

Töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 db citrom leve
  • 2 evőkanál tejföl
  • sárgabaracklekvár

Habhoz

  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom leve

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk és egy kisebb tepsi alját (20*30 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd a tészta egyik felét belenyújtjuk.

A töltelékhez a túrót elkeverjük a cukorral, tejföllel, búzadarával és a citrom levével. A krémet a kinyújtott tésztára kenjük.

A krém tetejére felaprított befőttet szórunk. A maradék tésztát is kinyújtjuk tepsi méretűre és a krém tetejére tesszük.

Villával megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Amikor megsült a süti a tetejét még melegen megkenjük kevés lekvárral. Vízgőz felett kemény habot verünk a fehérjékből a cukorral és a citrom levével.

Ha jó kemény akkor a süti tetejére simítjuk. Ízlés szerint díszíthetjük sárgabarack darabokkal és olvasztott csokival.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sargabarackos-szelet/