Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgaborsó főzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 400 g sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • babérlevél
  • olaj

Paprikás rántás

  • 2 evőkanál zsír
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 0,5 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 dl víz

Elkészítése

Megmossuk a borsót és beáztatjuk pár órára.

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük a leszűrt borsót és fölöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet és kb másfél óra alatt néha megkeverve puhára főzzük. Ha szükséges még adunk hozzá vizet.

Közben elkészítjük a paprikás rántást. Olajon halványra pirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a paprikát is. Mikor elkészült akkor elkeverjük a hideg vízzel.

Mikor megpuhult a borsó a rántással 2-3 perc alatt összefőzzük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sargaborso-fozelek-5/