Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgarépás-diós zabpelyhes keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg zabliszt vagy teljeskiőrlésű tönkölyliszt
  • 15 dkg zabpehely
  • 15 dkg barna nádcukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg dió apróra vágva
  • 10 dkg reszelet vagy aprított sárgarépa (kb 2-3 db)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fahéj
  • őrölt őrölt kardamom
  • gyömbérpor
  • víz

Elkészítése

Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, majd tedd hozzá a darabolt diót és az aprított sárgarépát. Gyúrd össze a vajjal és annyi vízzel, hogy a massza jól formázható legyen, ne ragadjon, ne legyen folyós (kb 1 dl vízre lesz szükséged).

A tésztából kis adagot vegyél a tenyeredbe és lapítsd ki vagy tedd a tepsibe és használj kanalat a lapításhoz

180 fokra előmelegített sütőben süsd készre kb 15 perc alatt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sargarepas-dios-zabpelyhes-keksz/