Elkészítése
Hozzávalók:
- 15 dkg barna cukor
- 1 dl étolaj
- 2 tojás
- 2,5 dkg csokoládé
- 1 narancs reszelt héja
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk sütőpor
- 5 dkg őrölt dió
- 20 dkg reszelt sárgarépa
- 14 dkg liszt
Elkészítése:
A barna cukrot elkeverjük az étolajjal, majd folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáadjuk a tojásokat.
Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, reszelt narancshéjat, fűszerkeveréket, sütőport, darált diót, reszelt répát, végül a lisztet, és az egészet összekeverjük egy fakanállal.
A masszát muffin formákba töltjük, én tojásformájút is használtam, húsvétra, majd előmelegített 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Mielőtt kivesszük a formából, várjuk meg, hogy kihűljenek.
[box style=”info”]Díszítésnek csokit, vagy krémsajtot használjunk. [/box]


