Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Scolebrod vagyis vanília krémes süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 4 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 2 teáskanál őrölt kardamom

A töltelékhez:

  • 3 evőkanál krémes krémpor
  • 2 dl tej

A cukormázhoz:

  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál porcukor
  • kókuszreszelék a forgatáshoz


Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, annyi különbséggel, hogy a kardamomot kis mozsárban porrá őröljük és így keverjük a lisztbe. Letakarva, meleg helyen 1 óráig kelesztjük. Az idő letelte után ismét átgyúrjuk és letakarva további félóráig kelesztjük.

A tésztát újra átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk és gombócokká formáljuk. A gombócokat kissé kilapítjuk, közepükbe kis mélyedést készítünk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a gombócokat és krémporból készült krémet töltünk a kráterekbe ( a krémport mixerrel elkeverjük a tejjel).

180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ez kb 10-15 perc.

A mázhoz egy tálba szitáljuk a porcukrot és a citromlevet. Ezzel bekenjük a kissé kihűlt sütik oldalát és meghempergetjük őket kókuszreszelékben.
[box style=”info”]A svéd süti illata reggel szinte mámorító![/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/scolebrod-vagyis-vanilia-kremes-suti/