Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és pár órára a hűtőbe tesszük.
A pihentetett tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. Nagyon éles, széles pengéjű késsel szabályos, 5*2 cm-es apró téglalapokra vágjuk a tésztát úgy, hogy az egész alá egy sütőpapírt helyezünk, amit igyekszünk nem szétvágni.
Az így kapott téglalapokat fagyasztóba tsszük, míg elkészítjük rá a habot.
A tojásfehérjét robotgéppel elkezdjük felverni, majd a robotgép folyamatos üzemmódja mellett adagoljuk hozzá a cukrot és addig keverjük, amíg szép fényes és krémszerűen sűrű állagú nem lesz.
Az én baracklekvárom már eredetileg rostmentesen készült, így nem kellett átpasszíroznom. Akinek rostos van, azt egy sűrű szövésű szűrőn passzírozza át, majd egy kicsi nylon zacskóba tesszük és egy nagyon pici lyukat vágunk az egyik sarkán.
A behűtött tésztalapokra kanalazzuk a habot és egy kenőkés segítségével egyenletesen eloszlatjuk a tetejükön a teljes mennyiséget.
A sárgabaracklekvárból egymástól kb 1 cm-re vékony csíkokat húzunk a tészta hosszanti oldalával párhuzamosan.
Egy fogpiszkáló segítségével a lekvárvonalakat merőlegesen is összekötjük szinte ugyanekkora távolságban, így alakul ki a jellegzetes mintázat, ami majd a sütőben, a magas hőmérséklet hatására utat talál magának az emelkedő fehérjehabban.
Két nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Egyenként átemeljük egy széles késsel a kis sütiket úgy, hogy 1 cm hely legyen közöttük.
180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Sütés közben a tetejét letakarhatjuk alufóliával, ha nagyon barnulna.
Nekem 54 db süti lett ebből az adagból. 1 hétig eltartható jól záródó dobozban.
Nagyon finom, könnyű, ropogós, látványos aprósüti.

