Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Shortbread keksz – reform változat recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 7,5 dkg barna nádcukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg zabliszt
  • 7,5 dkg kukoricaliszt
  • csipet só


Elkészítése:

A vajat a cukorral kihabosítjuk. Apránként hozzáadjuk a liszteket, és jól összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagolva tegyük be hűtőbe fél órára.

A lehűlt tésztát nyújtsuk ki, szurkáljuk meg villával és vágjuk formára. A kekszeket helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. (Igény szerint megszórhatjuk kevés nyers nádcukorral.)

170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süssük szép aranybarnára a kekszeket.

[box style=”info”]Ezt az alapreceptet kedvedre variálhatod. Fahéjjal, vaníliával, reszelt citrom- vagy narancshéjjal ízesítheted.

A shortbreaed egy egyszerűen elkészíthető, skót vajas keksz ami szerintem sokaknak ismerős – gyerekkoromban még fémdobozos változatot is kaptunk belőle. Nagyon ízletes kekszm és jól eltartható fémdobozban. Sajnos összetételének köszönhetően nem a legegészségesebb ez a keksz, így reform konyhákban nem szokott előfordulni – tele fehér liszttel, fehér cukorral.

Gondoltam megpróbálok csinálni egy egészségesebb változatot 🙂 A klasszikus arányok a shortbread-nél 1 cukor, 2 vaj, 3 liszt. A lisztet a legjobb, ha kukorica liszttel vegyítjük.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/shortbread-keksz-reform-valtozat/