Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütik üdítőből

Sió szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazunk és kilisztezünk egy közepes méretű tortaformát. A tojásokat egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a sót, és óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab. A masszát beleöntjük a tortaformába, majd egyenletesen elsimítjuk. Betesszük a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2011.04.28.

Hozzávalók

Krémhez

Tejszínhabhoz

Teteje

Elkészítése

Tészta:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazunk és kilisztezünk egy közepes méretű tortaformát. A tojásokat egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a sót, és óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab.

A masszát beleöntjük a tortaformába, majd egyenletesen elsimítjuk.

Betesszük a sütőbe, és kb. 25-30 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje, és a tűpróba sikeres. Amikor készen van, kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából.

Krém:

A vaníliás pudingport, a cukrot a baracklével felfőzzük, langyosan margarint keverünk bele. A tejszínt keményre verjük és a krém tetejére simítjuk.

Édes, omlós kekszet sorba a tetejére rakjuk. A kekszek között hagyjuk ki kb 5 mm-t, hogy ha vágjuk a sütit akkor a késnek legyen helye.

Gőz fölött felolvasztjuk a csokit, belekeverünk egy kevés étolajat.

A kekszeken egy kis kanál segítségével szoktam eloszlatni a csokit. Így nem folyik le a kekszek közé és könnyű szeletelni, de igazából a máz el is maradhat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is