Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sió szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 180 g cukor
  • 180 g liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krémhez

  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 liter rostos őszibaracklé

Tejszínhabhoz

  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló

Teteje

  • 1 tábla tortabevonó
  • napraforgó olaj
  • keksz

Elkészítése

Tészta:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazunk és kilisztezünk egy közepes méretű tortaformát. A tojásokat egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a sót, és óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab.

A masszát beleöntjük a tortaformába, majd egyenletesen elsimítjuk.

Betesszük a sütőbe, és kb. 25-30 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje, és a tűpróba sikeres. Amikor készen van, kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából.

Krém:

A vaníliás pudingport, a cukrot a baracklével felfőzzük, langyosan margarint keverünk bele. A tejszínt keményre verjük és a krém tetejére simítjuk.

Édes, omlós kekszet sorba a tetejére rakjuk. A kekszek között hagyjuk ki kb 5 mm-t, hogy ha vágjuk a sütit akkor a késnek legyen helye.

Gőz fölött felolvasztjuk a csokit, belekeverünk egy kevés étolajat.

A kekszeken egy kis kanál segítségével szoktam eloszlatni a csokit. Így nem folyik le a kekszek közé és könnyű szeletelni, de igazából a máz el is maradhat.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sio-szelet/