Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 20 dkg + 8 ek cukor
- 5 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg vagdalt dió
- 25 dkg margarint
- 200 g csoki
Elkészítése:
A 6 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd lassanként hozzáadagoljuk a cukort. Ha elkészült, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a darált diót. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük.
Ha a süti kihűlt, megolvasztjuk a 200 g csokit és ráöntjük. Hűtőbe tesszük, hogy a csoki megdermedjen.
A 8 ek cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a margarint. Ha a margarin teljesen elolvadt, hozzáadjuk a diót és a tojások sárgáját. Lassú tűzön sűrűre főzzük és ráöntjük a sütire.
A tetejére csorgathatunk csokit, de nem kötelező. Hideg helyre tesszük és egy pár óra múlva szeleteljük.

