Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sokszinű kaleidoszkóp recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 tasak vaníliacukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kis üvegcse vanília kivonat
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém

  • 4 db tojásfehérje
  • 100 g cukor
  • 400 g tehéntúró
  • 200 ml tejföl
  • 100 ml habtejszín
  • 2 evőkanál keményítő

Díszítés

  • vegyes gyümölcs
  • 1 tasak tortazselé

Elkészítése

Először a tojásfehérjét a vaníliacukorral és a vaníliaaromával kemény habbá verjük. A tojássárgáját külön cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Ezt követően beleforgatjuk a lisztet, a reszelt citromhéjat és a sütőport. Az így elkészült tésztakeveréket egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Amíg a tészta sül, a tehéntúrót összekeverjük a tejföllel, a habtejszínnel és a cukorral. Hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét, és az egészet óvatosan összedolgozzuk, hogy a krém könnyű és levegős maradjon. Ezután belecsorgatjuk a keményítőt, és jól elkeverjük a masszát.

Amikor a tészta megsült, kivesszük a sütőből, és ráöntjük a túrós krémet. Ezután a tortát további 30 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a krém megszilárduljon. Miután kihűlt, a torta tetejét ízlés szerint lecsorgatott gyümölcsökkel kirakjuk. Végül a tortazselét a tasakon található utasítások szerint elkészítjük, és egyenletesen a gyümölcsökre öntjük, majd a tortát hűtőbe tesszük, hogy a zselé megdermedjen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/sokszinu-kaleidoszkop/