Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Somlói galuska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 13 dkg liszt
  • 13 dkg cukor
  • rumaroma
  • dió
  • 1 csomag csokoládé pudingpor (főzés nélküli)
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor (főzés nélküli)
  • 0,5 csomag sütőpor

Elkészítése

A tojás fehérjét különválasztom a sárgájától és habbá verem. A sárgáját jól kikeverem a cukorral. A kikevert cukros sárgájához hozzáadom a lisztet, amibe már belekevertem a sütőport, majd hozzáadom a tojásfehérje habot, amit nagyon óvatosan keverek hozzá, hogy ne törjem nagyon a habot.

A tésztát 180 fokon kb. 35 perc alatt megsütöm. Ha kihűlt a piskóta, félbevágom, és az alsó részét visszateszem a tepsibe. Ráöntöm a csokipudingot, majd ráhelyezem a másik piskótalapot, amire rákenem a vaníliapudingot. A tetejét megszórom durvára vágott dióval, de lehet darált dióval is.

A pudingokat a leírásnak megfelelően elkészítem: a tejjel kikeverem, és hozzáadom a rumaromát a csokishoz.

Tálaláskor a süteményből kiszaggatok kisebb darabokat egy tálba helyezve. Tejszínhabot nyomok rájuk, és csokiöntetet is csurgathatok a tetejükre.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/somloi-galuska-2/