Elkészítése
A 2 tojást kikeverjük a cukrokkal és az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Ebből egy gyorsan összeállítható kevert tésztát kapunk, amit 20 perc alatt piskótaszerűen megsütünk. Miután kihűlt, kis kockákra vágjuk.
Rétegezés
Egy jénai tálba kezdjük el rétegezni: először tésztakockákat helyezünk bele, meglocsoljuk rumaromával, ráöntjük a forró puding felét, majd megszórjuk meggyel, dióval (esetleg mazsolával). Ezután újra tésztakockák következnek, ismét rumaroma, a puding másik fele, meggy, dió, és a tetejére ismét tésztakockák kerülnek.
Bevonat
Végül megfőzünk egy desszertöntetet, és amikor kihűlt, ráöntjük a rétegezett édesség tetejére. Meggyel díszítjük, majd tálaláskor tejszínhabot nyomunk rá. Kanállal kis tálkákba szedjük.
Sztori
Egyszer sütit akartam sütni, de a piskóta sosem sikerült nekem, ezért ehhez a tésztához nyúltam. A kislányom kicsipegette a közepét, így kezdtem el variálni a somlóihoz, hogy ne kelljen kidobni a tésztát.
