Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Somlói galuska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 2 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kb 1 dl tej

Töltelék

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 0,5 liter tej

Tetejére

  • meggy
  • darált dió
  • rumaroma
  • csokoládés desszertöntet por
  • 2,5 dl tej

Elkészítése

A 2 tojást kikeverjük a cukrokkal és az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Ebből egy gyorsan összeállítható kevert tésztát kapunk, amit 20 perc alatt piskótaszerűen megsütünk. Miután kihűlt, kis kockákra vágjuk.

Rétegezés

Egy jénai tálba kezdjük el rétegezni: először tésztakockákat helyezünk bele, meglocsoljuk rumaromával, ráöntjük a forró puding felét, majd megszórjuk meggyel, dióval (esetleg mazsolával). Ezután újra tésztakockák következnek, ismét rumaroma, a puding másik fele, meggy, dió, és a tetejére ismét tésztakockák kerülnek.

Bevonat

Végül megfőzünk egy desszertöntetet, és amikor kihűlt, ráöntjük a rétegezett édesség tetejére. Meggyel díszítjük, majd tálaláskor tejszínhabot nyomunk rá. Kanállal kis tálkákba szedjük.

Sztori

Egyszer sütit akartam sütni, de a piskóta sosem sikerült nekem, ezért ehhez a tésztához nyúltam. A kislányom kicsipegette a közepét, így kezdtem el variálni a somlóihoz, hogy ne kelljen kidobni a tésztát.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/somloi-galuska-3/