Elkészítése
Piskóták:
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és óvatosan forgassuk bele a habot. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt, 30*20 cm-es tepsibe és süssük 180 fokon készre. Rácson hagyjuk kihűlni. A barna piskótát ugyanígy készítjük el, de a tésztába kakaóport is keverünk.
Krémek és hab:
A vaníliás és a csokis pudingot a csomagoláson szereplő utasítás szerint főzzük meg, majd hűtsük ki. A csokis pudinghoz ízlés szerint rumaromát is adhatunk. A habtejszínt verjük kemény habbá.
Máz:
A vizet, a kakaóport és a cukrot összefőzzük, amíg sima mázat nem kapunk.
Összeállítás:
A kakaós piskótára kenjük rá a vaníliás pudingot, majd helyezzük rá a sárga piskótát. Erre kerüljön a csokis pudingréteg. Simítsuk rá a felvert habot, végül csorgassuk rá a mázat.
Tálalás:
A süteményt tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára, hogy a rétegek jól összeérjenek, majd szeletelve kínáljuk.
Tipp:
A pudingrétegek közé szórhatunk darált diót vagy mazsolát is, így még jobban idézi a klasszikus somlói galuska ízvilágát. Ha szeretnénk látványosabbá tenni, a tetejét díszíthetjük csokiforgáccsal vagy szeletelt mandulával.

