Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Somlói szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Sárga piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál cukor

Barna piskóta:

  • 4 tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Vaníliás réteg:

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dl tej

Csokis réteg

  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 0,5 üvegcse rumaroma

Tetejére:

  • 400 ml habtejszín
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 evőkanál víz
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítése

Piskóták:

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és óvatosan forgassuk bele a habot. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt, 30*20 cm-es tepsibe és süssük 180 fokon készre. Rácson hagyjuk kihűlni. A barna piskótát ugyanígy készítjük el, de a tésztába kakaóport is keverünk.

Krémek és hab:

A vaníliás és a csokis pudingot a csomagoláson szereplő utasítás szerint főzzük meg, majd hűtsük ki. A csokis pudinghoz ízlés szerint rumaromát is adhatunk. A habtejszínt verjük kemény habbá.

Máz:

A vizet, a kakaóport és a cukrot összefőzzük, amíg sima mázat nem kapunk.

Összeállítás:

A kakaós piskótára kenjük rá a vaníliás pudingot, majd helyezzük rá a sárga piskótát. Erre kerüljön a csokis pudingréteg. Simítsuk rá a felvert habot, végül csorgassuk rá a mázat.

Tálalás:

A süteményt tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára, hogy a rétegek jól összeérjenek, majd szeletelve kínáljuk.

Tipp:

A pudingrétegek közé szórhatunk darált diót vagy mazsolát is, így még jobban idézi a klasszikus somlói galuska ízvilágát. Ha szeretnénk látványosabbá tenni, a tetejét díszíthetjük csokiforgáccsal vagy szeletelt mandulával.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/somloi-szelet-3/