Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Somlói szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Sárga piskóta

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál cukor

barna piskóta

  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál cukor

Vaníliás puding

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor

Csokoládés puding

  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor

A tetejére

  • 4,5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

Az öntethez

  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítése

Először elkészítjük a piskótát, külön a sárga és külön a barna változatot. Amíg sülnek, a pudingokat a csomagoláson található leírás szerint megfőzzük. A kakaós piskóta lesz az alap, amelyre rákenjük a vaníliás pudingot, majd erre helyezzük a sárga piskótát, amelyre a csokoládépudingot simítjuk.

A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és a sütemény tetejére kenjük. Az öntethez a cukrot, a kakaóport és 1-2 evőkanál vizet összeolvasztjuk, amíg a cukor teljesen feloldódik. Az így elkészült öntetet a sütemény tetejére csorgatjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

Szeletelve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/somloi-szelet/