Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ha van némi maradék söröcskénk otthon, mindenképpen készítsük el ezt az ízletes, tévénézéshez kiválóan alkalmas ropogtatni valót 😉

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.11.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A hozzávalókat összegyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk. Fóliába csomagolva legalább 1 órát pihentetjük. Ha a tésztát lágynak érezzük, kevés liszttel javíthatjuk az állagát.

A nyújtódeszkát kristálycukorral megszórjuk, majd ezen a felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát. A kekszeket kristálycukorba mártott formákkal szaggatjuk ki, villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjanak fel.

Előmelegített, 250 °C-os sütőben kb. 6 perc alatt megsütjük, amíg szép aranybarna színt kapnak. A sütési idő eltérhet, főleg a második tepsinél, ahol már forróbb a sütő.

A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk és ugyanígy megsütjük.

Tipp

A tésztát érdemes nagyon vékonyra nyújtani, így lesz igazán ropogós a keksz. Ha szeretnénk ízesíteni, egy kevés citromhéjat vagy vaníliát is keverhetünk a tésztába. A sütiket jól zárható dobozban sokáig frissen tarthatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is