A hozzávalókat összegyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk. Fóliába csomagolva legalább 1 órát pihentetjük. Ha a tésztát lágynak érezzük, kevés liszttel javíthatjuk az állagát.
A nyújtódeszkát kristálycukorral megszórjuk, majd ezen a felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát. A kekszeket kristálycukorba mártott formákkal szaggatjuk ki, villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjanak fel.
Előmelegített, 250 °C-os sütőben kb. 6 perc alatt megsütjük, amíg szép aranybarna színt kapnak. A sütési idő eltérhet, főleg a második tepsinél, ahol már forróbb a sütő.
A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk és ugyanígy megsütjük.
Tipp
A tésztát érdemes nagyon vékonyra nyújtani, így lesz igazán ropogós a keksz. Ha szeretnénk ízesíteni, egy kevés citromhéjat vagy vaníliát is keverhetünk a tésztába. A sütiket jól zárható dobozban sokáig frissen tarthatjuk.